top of page

PREGUNTES FREQÜENTS

Si tens altres dubtes, no dubtis en trucar-nos, escriure’ns o fer servir el nostre xat.

QUINA DIFERÈNCIA TÉ AQUEST SERVEI EN COMPARACIÓ AMB LA OFERTA QUE HI HA ARA MATEIX EN EL MERCAT DE LES CURES?

A Cuidem-nos oferim el màxim amb el mínim: màxim d’autonomia, seguretat i benestar, amb la intervenció justa i necessària per a garantir l'estada al domicili el menor temps possible. I ho fem posant en relleu les relacions amb altres persones, per el tancament i la clausura a casa de la gent gran.
Fem que les persones cuidadores, tant pròpies com alienes, siguin reconegudes i valorades. Posem en valor la dignitat i la importància social de la seva tasca.
Mantenim una interlocució continuada amb la persona usuària i amb el seu entorn familiar, amb seguiment diari i supervisió del servei, i amb la valoració conjunta del que fem i del que podem fer, atenent els dubtes, neguits i inquietuds de les famílies.

PER QUÈ ESCOLLIR CUIDEM-NOS?

Perquè posem la màxima atenció als detalls en l’atenció a les persones ateses i en les persones cuidadores. Fem un seguiment continuat a la atenció, responen als dubtes i cercant en tot moment les possibilitats de millora: estem a sobre del que fem.

PER QUÈ ES GARANTEIX UN SERVEI PROFESSIONAL I ADAPTAT A LES NECESSITATS DE L’USUARI?

Per la nostra xarxa comunitaria, que és el tresor de Cuidem-nos i que ens permet tenir un ventall molt gran d’activitats i serveis personalitzats. El compromís que tenim en "fer barri" enriqueix moltíssim l'experiència vital de les persones grans. 

I també per la nostra manera acurada de buscar, i després seguir formant, a les nostres treballadores. Persones amb un alt compromís amb el benestar dels vostres avis i pares, polivalents i gran professionalitat en la tasca del cuidar.


EL PRESONAL DE CUIDEM-NOS ESTÀ CERTIFICAT? 

Si, totes les treballadores de Cuidem-nos tenen formacions específiques que avalen el seu coneixement i competències en l'exercici de l'atenció a domicili.


En tot cas, tenim un pla de formació contínua, ja que  la considerem bàsica per donar un servei de qualitat. Ajuda a  reforçar i enriquir la bona pràctica així com resoldre nous reptes. De forma períodica, professionals expertes en diferents temes de rellevància en quant a les tasques d’acompanyar a persones grans (alzheimer, dol i pèrdua, escolta atenta, gestionar la tristesa, acompanyar en l’acció, temes pràctics referents a les cures, etc) imparteixen sessions on donar recursos i consells a les treballadores. 

TENIU INFERMERES? FEU SERVEI DE CURES?

No, però us ajudem a trobar-ne una si  la necessiteu. Una de les funcions de la coordinació i seguiment diari de tots els clients de Cuidem-nos, és trobar solucions ràpides i eficients als problemes o demandes que puguin aparèixer.

ESTEU HOMOLOGADES PER SER CONTRACTADES AMB LA LLEI DE DEPENDÈNCIA?

SÍ, estem inscrites al Registre d'Entitats, Serveis i Establiments de Serveis Socials (RESES).

SOU PRIVATS? QUINA DIFERÈNCIA HI HA AMB EL SAD PÚBLIC?

Nosaltres som una entitat privada si, però som complementaris al SAD públic. Per explicar-ho d’una manera senzilla: quan arriba un client nou, el que primer fem és valorar quines de les seves necessitats podria assumir el SAD públic i quines no. A partir d’aquí, s’ha de demanar l’ajuda SAD i esperar la seva resposta. Una vegada tenim els resultats, sabrem quines de les necessitats del client les haurà de pagar la família i quines el SAD. El que és interessant aquí és que tant si paga el SAD com la família, qui rebrà aquests diners serem nosaltres, i les treballadores que aniràn a les cases seran de Cuidem-nos.

I QUÈ FAN LES ALTRES ENTITATS? PER QUÈ ENTRE LES ENTITATS TENIU DIFERENTS PREUS?

Totes les empreses que ofereixen un servei de qualitat i cuidat, amb un tracte personalitzat, proper i familiar,  ens movem més o menys en el mateix rang. Evidetment cada empresa té la seva estructura de costos, així que hi ha petites variacions, però són mínimes. Intercooperem entre nosaltres i quan no podem oferir un servei treballem amb altres empreses o cooperatives del sector. 

En tot cas, si que és important entendre que els preus tenen una relació molt estreta amb la qualitat del servei que s’ofereix, per la proximitat i la responsabilitat legal amb la que s’ofereix. En el sentit de què pagar a les treballadores menys del que estableix la llei o cercar alternatives de contractació de dubtosa legalitat, abarateix el cost del servei. Això, malauradament, sol venir acompanyat d’una gran exigencia a les treballadores, i a més, sense un suport emocional. La rotació, doncs, és inevitable. Això provoca menys qualitat  perquè hi ha molt de canvi de personal, que s’han d’adaptar a la nova feina, estructura i clients. Amb això, no volem dir que Cuidem-nos sigui car, però segurament hi han empreses que prometen més per menys diners. Bé, caldrà analitzar el tracte que reben les seves treballores. Nosaltres, i altres empreses del sector amb els mateixos valors i principis, definitivament, no podem fer-ho més econòmic del que ho fem, perquè tenim molt clar que el servei baixaria molt de qualitat.

TENIU SERVEI DE DONES INTERNES LES 24H?

No comptem amb una plantilla que pugui internar-se en una casa, perquè tenim un altre perfil de cuidadores. Si mires al nostre blog, trobaràs una explicació molt més detallada sobre el perquè hem decidit no oferir aquest servei. Però això no significa que no us puguem atendre durant les 24h del dia. Aquest  servei l’ oferim però no amb una única treballadora, sinó amb cuidadores que es van alternant cada 8h. 

En tot cas, tenim altres maneres més indirectes però molt efectives i sobretot, econòmiques, d’atendre a les persones durant 24h, amb el nostre telèfon de suport d'urgències, o amb formacions que ajudin a les persones a ser més autònomes. Hi han certes coses, que simplement es poden fer diferent. És buscar aquests recursos perquè no es sentin amb la dependència tan absoluta d’una altra persona al seu costat de forma ininterrompuda. Evidentment, si arriba el moment en que l’atenció 24h és absolutament indispensable, es busca la manera d’oferir aquest servei. Però des de Cuidem-nos sempre busquem alternatives primer. 

PREGUNTES FREQUENTS : Preguntas frecuentes
bottom of page